Etablering af græsplæne

En flot og grøn græsplæne er noget, de fleste danskere drømmer om. Desværre kommer den ikke af sig selv, men kræver både arbejde og ikke mindst tålmodighed og vedligeholdelse.

Græsplænen er ofte den, dine gæster først får øje på, når de ser din have. Er græsplænen ikke i top, kan haven hurtigt komme til at se trist og kedelig ud. Drømmer du derfor om en smuk græsplæne, uden bare huller og mos, som altid er grønt, og som får dine naboer til at sende misundelige blikke over hegnet? Så kan vi hos Favrskov Havepleje hjælpe dig.

Hos Favrskov Havepleje har vi stor erfaring i alle typer af have- og anlægsopgaver, og vi kan derfor være behjælpelige med etablering af ny græsplæne hos dig.

Professionel hjælp til etablering af græsplæne

Favrskov Havepleje er din genvej til en flot og misundelsesværdig have. Vi forstår godt, hvis du ikke selv har tid og lyst til at anlægge en ny græsplæne, og derfor har vi gjort det til vores mission at skabe flotte plæner for vores kunder.

Med Favrskov Havepleje som din leverandør, er du sikker på at få et flot og holdbart resultat.
Vi har stor viden og ekspertise inden for etablering af ny græsplæne i Østjylland, og dukker altid op til den aftalte tid.

Når vi anlægger en helt ny plæne, tager vi altid udgangspunkt i dig og dine behov. Vi tager sammen en dialog omkring dine ønsker, så vi sammen kan vælge den helt rette løsning til dig.
Med det rette udstyr sikrer vi en korrekt såning eller udrulning af rullegræs, og vi sørger naturligvis for både forarbejdet og oprydning, når vi er færdige.

Rivning af jordområde
Sået græs på græsplæne

Såning af græsplæne

Har du planer og ønsker om at få en ny græsplæne i Østjylland, kan dette gøres på to forskellige måder, hhv. såning af græs og rullegræs.

Med en såning af græsplænen sår vi græsfrø over hele eller dele af plænen, som herefter vokser og skaber en flot græsplæne. Såning af græsplæne kræver en del tålmodighed, da græsset vokser langsomt, og du vil derfor først få en brugbar græsplæne efter et par måneder. Er du utålmodig kan du dog sagtens hjælpe græsset på vej med grundig vanding.

Skal du have sået en ny græsplæne, anbefaler vi, at dette gøres i foråret, hvor jordtemperaturerne skal over 8-10 grader. Alternativt kan såning af græsplæne også ske i sensommeren eller det tidlige efterår, så længe jorden har den rette temperatur.

Når du får sået nyt græs til din græsplæne, kan der forekomme ukrudt under spiring af græsset. Dette er helt normalt, og vil forgå, så snart plænen kan klippes og gødes.

Såning af græs er den mest prisvenlige metode til at få en ny græsplæne, men det kræver dog, at du har tålmodighed, da det kan tage tid for græsset at vokse.

Udlægning og anlægning af rullegræs

Har du ikke tålmodighed til at vente på, at nyt græs spirer frem i din have, kan du også vælge at få udlægning af rullegræs hos Favrskov Havepleje. Vi tilbyder bl.a. udlægning af rullegræs i Randers, Århus, Hadsten og Langå og mange andre byer i Østjylland.

Rullegræs er en nem og hurtig metode, der giver dig den flotte grønne græsplæne, du drømmer om. Med udlægning af rullegræs opnår du derfor et hurtigt resultat og en helt ny etablering af græsplæne frem for såning af græs. Allerede efter kun 14 dage er græsplænen klar til leg og andre aktiviteter.

Hos Favrskov Havepleje har vi mange års erfaring i udlægning og anlægning af rullegræs i Østjylland til både virksomheder og private. Vi tilbyder at udføre og lægge dit rullegræs næsten hele året, så uanset om det er sommer eller vinter, kan vi hjælpe dig. Vi anbefaler dog, at rullegræs lægges i efteråret for bedste resultat.

Når du får rullegræs i haven, skal du være opmærksom på, at du ikke må betræde plænen de første par uger efter anlægning. Samtidig skal du huske, at plænen kræver en del vanding, når den er anlagt og udrullet.

Udover at rullegræs er nemt og giver et hurtigt og flot resultat, vil du med rullegræs også undgå for meget ukrudt i græsplænen, som ellers ofte vil finde sin vej gennem græsset.

Anlægning af rullegræs

Lad Favrskov Havepleje klare forarbejdet til ny græsplæne

Uanset om du gerne vil have en ny græsplæne ved hjælp af såning af græs eller du vil have hjælp til anlægning af rullegræs, kræver det, at jorden i haven er klar til etablering af den nye græsplæne. Når du får Favrskov Havepleje til at hjælpe med etablering af ny græsplæne i eks. Århus eller Randers, sørger vi for at forarbejdet er udført grundigt og korrekt. Forarbejdning af jorden inden den nye græsplæne etableres er særdeles vigtigt for at få en flot og jævn have.

Har du stadig en gammel græsplæne, sørger vi selvfølgelig for at fjerne denne og fjerner samtidig også eventuel dårlig jord fra haven, så du slipper for det. Ligeledes sørger vi for at løsne jorden ved fræsning og foretager opretning af området, hvor jorden enten flyttes eller udjævnes, således at vi sikrer, at jorden er plan og fin og dermed er klar til anlægning af græsplæne. Derudover foretager vi en let komprimering af jorden, der skal være med til at forhindre plænen i at sætte sig, og sørger for afrivning af området.

Med anlægning af ny græsplæne hos os er du sikker på, at både forarbejdet og selve etableringen af plænen udføres korrekt. Vores store erfaring gør, at vi altid leverer et flot resultat, du kan være tilfreds med. Vi hjælper dig til en ny og flot græsplæne i hele Østjylland, lige fra Randers til Århus og Favrskov.