Pleje af græsplæne

En sund og grøn græsplæne klæder enhver bolig og gør det mere attraktivt for familie og venner at samles ude på en varm sommerdag eller holde grillhygge i haven på de lyse sommeraftener. Drømmer du om en flot og frodig græsplæne, er det dog vigtigt, at du sørger for at give græsplænen den rette plænepleje.

Hos Favrskov Havepleje mener vi, at alle fortjener en flot og velplejet græsplæne, der tiltrækker opmærksomhed og gør naboerne misundelige. Derfor tilbyder vi en professionel pleje af græsplænen, som sikrer dig det bedste resultat.

Vi er specialister i græsslåning og pleje af græsplænen, og ved derfor, hvad der skal til, for at græsplænen tager sig ud fra sin bedste side. Med vores hjælp kan du således endelig få den flotte græsplæne du drømmer om, og som danner den perfekte grønne ramme om dit hjem.

Få professionel pleje af græsplænen

Mange er af den opfattelse at en græsplæne er nemmere at holde pæn end havebede eller en terrasse. Det er dog ikke altid tilfældet. For at få en flot græsplæne kræver det nemlig en del vedligeholdelse og pleje. Nogle haveejere oplever desuden udfordringer med mos, ukrudt, huller og visne pletter i græsplænen, hvilket kræver en endnu større indsats og en effektiv plænepleje for at få græsplænen til at blive flot.

Drømmer du om en pæn og grøn græsplæne, anbefaler vi derfor, at du lader os klare arbejdet. Vi har en stor viden og erfaring inden for pleje af græsplæner og det nødvendige udstyr til at sikre en effektiv vedligeholdelse og pleje af græsplænen.

Når du får Favrskov Havepleje til at stå for din plænepleje er du derfor også altid garanteret et professionelt resultat. Vi sørger for at slå græsset til perfektion og give græsplænen den rette gødning, som kan være med til at give god næring til græsplænen. I efterårsmånederne sørger vi naturligvis også for at rive blade sammen for at undgå dannelsen af svampe og mos.

Er du plaget af mos, ukrudt eller huller i græsplænen, kan vi også hjælpe dig. Vi klarer både bekæmpelse af mos og ukrudt med vores vertikalskærer og reparerer alle ujævnheder i græsplænen. Hos Favrskov Havepleje kan vi således klare enhver udfordring i græsplænen og kan med vores plænepleje hjælpe dig med at få din flotte græsplæne tilbage.

Morten gaar med vertikalskaeren
Graesplaene med bare pletter

Såning af græs og anlægning af græsplæne

For at få den græsplæne du drømmer om, kan det nogle gange være nødvendigt at så nyt græs eller anlægge ny græsplæne med rullegræs. Såning af nyt græs kan være nødvendigt, hvis der er bare pletter i græsplænen, men kan også være en mulighed, hvis græsplænen udvides, og der er et stykke jord, som mangler græs.

Såning af græs anbefales i slutningen af sommeren eller starten af efteråret omkring august eller september. I disse måneder er jorden stadig er varm, og der er samtidig ikke lange udsigter til regn, så jorden er fugtig, når græsfrøene skal vokse. Det tager mellem en til fire uger før de første spirer dukker frem, og kræver derfor lidt tålmodighed.

I modsætning til såning af græs der tager længere tid om at etablere sig, kan du med rullegræs få en flot græsplæne, der er klar til at blive betrådt efter ca. to uger. Rullegræs kan være en mulighed, hvis du ønsker at anlægge en ny græsplæne, hvor der ikke i forvejen er græs, eller hvis du ønsker at udskifte græsplænen. Det anbefales at anlægge rullegræs i foråret omkring maj eller i sommeren omkring august.

Vi klarer forberedelse og pleje af ny græsplæne

Både ved såning af græs og anlægning af græsplæne med rullegræs er det vigtigt, at jorden forberedes og plejes for at give græsset de bedste vækstbetingelser. Inden anlægning af græsplæne er det derfor også vigtigt at undersøge jordforholdene, plænens hældning og græsplænens placering i forhold til sol og skygge.

Er dele af græsplænen dækket af skygge fra træer eller buske, kan det nemlig få konsekvenser for græssets vækst. I det tilfælde kan det være en god idé at foretage en beskæring af træer og buske for at give græsset tilstrækkeligt med lys.

Alt dette tager vi naturligvis højde for, når du får os til at anlægge din nye græsplæne. Vi undersøger området og sørger for at klargøre jorden ved fræsning eller grubning. Derudover sørger vi også for at fjerne sten og grene, rive jorden og gøre den plan. Er jorden dårlig giver vi desuden jorden et nyt muldlag og gødning, inden vi sår græsset eller lægger rullegræs.

Når du får os til at anlægge din nye græsplæne er du dermed altid i trygge i hænder. Vi ved, hvad vi laver og klarer alt arbejdet fra start til slut. Ønsker du efterfølgende hjælp til pleje af græsplænen, tager vi os også gerne af dette. Vi tilbyder desuden pasningsaftaler for private og erhverv, hvor vi også kan hjælpe med løbende græsslåning og pleje af græsplænen.