Miljøvenlig ukrudtsbekæmpelse

En flot og ukrudtsfri have samt et velplejet udendørs areal virker indbydende og skaber et godt indtryk. Derfor har sprøjtemidler også længe været brugt som en nem og effektiv metode for både private husejere, erhverv og boligforeninger til at tage kampen op mod ukrudtet. Det er dog hverken godt for miljøet eller os mennesker.

Vil du gerne slippe af med ukrudtet på en effektiv måde, men samtidig gerne undgå de skadelige kemikalier, som ofte bruges i sprøjtemidler? Så er en miljøvenlig ukrudtsbekæmpelse det helt rette valg. Med en miljøvenlig ukrudtsbekæmpelse kan du bekæmpe ukrudtet i græsplænen og på fliserne uden brug af kemi. På den måde slipper du for de pesticider, som findes i mange sprøjtemidler, og som kan være skadelige for både miljøet, mennesker og dyr.

Hos Favrskov Havepleje tilbyder vi en miljøvenlig ukrudtsbekæmpelse, der hurtigt og effektivt bekæmper ukrudtet helt uden brug af kemi. Vi hjælper dig med at få dine grønne områder til at fremstå flotte og velplejede på en naturlig måde, så du hverken skal bekymre dig om ukrudt eller skadelige kemikalier.

Foer og efter med miljoevenlig ukrudtsbekaempelse

Ukrudtsbekæmpelse med varmt vand

Ukrudtsbekæmpelse med varmt vand er ukrudtsbekæmpelse uden kemi. Ved denne type ukrudtsbekæmpelse bruger vi et særligt anlæg, som opvarmer helt almindeligt rent vand til 100-105 grader. Det nu kogende vand sprøjtes over ukrudtet, hvorved ukrudtet koges eller blancheres og dør øjeblikkeligt.

Ved denne type ukrudtsbekæmpelse bruges udelukkende vand, og det er dermed energien i vandet, som ødelægger ukrudtet. Ved skoldning af ukrudtet visner og dør både planten og rødderne også, hvilket betyder, at der ikke kan opstå nye skud. Dette gør, at ukrudtsbekæmpelse med varmt vand holder 2-3 gange længere end andre former for ukrudtsbekæmpelse.

Ukrudtsbekæmpelse med varmt vand er således en meget nem og effektiv metode. Faktisk er denne metode lige så effektiv som brug af sprøjtemidler og 4-6 gange mere effektiv end brug af gas eller damp. I modsætning til ukrudtsbekæmpelse med gas eller damp, kan denne metode til ukrudtsbekæmpelse desuden anvendes i alt slags vejr hele året rundt.

Forskellige metoder til ukrudtsbekæmpelse

Der findes i dag flere forskellige måder, man kan bekæmpe ukrudt på. Her er lugning, brug af ukrudtsbrænder eller brug af sprøjtemidler nogle af de mest almindelige metoder.

Lugning er en meget tidskrævende metode, som kræver hårdt arbejde og vedholdenhed. Selvom man bruger lang tid på at fjerne det, har ukrudtet det med at dukke frem igen kort tid efter. Det er derfor en metode, som kræver tålmodighed, og som kan virke uoverskueligt for mange. Til gengæld er det en miljøvenlig metode, og hvis du får os til at stå for lugning af dit ukrudt, slipper du selv for besværet.

En ukrudtsbrænder er for mange en nemmere metode til ukrudtsbekæmpelse end lugning. Her skal planten blot svitses nogle gange, hvorefter planten visner og dør. En ukrudtsbrænder er dog mest effektiv på nyspiret ukrudt. Ved at brænde planten væk, kan rødderne desuden stadig sætte nye skud, og der vil derfor hurtigt komme ukrudt frem igen.

Brug af sprøjtemidler er også en metode, som både private, erhverv, boligforeninger og andre offentlige institutioner bruger. Dog indeholder mange effektive ukrudtsmidler pesticider, som kan være skadelige for miljøet såvel som for mennesker og dyr. Er der børn, som ofte leger rundt i græsplænen hjemme i haven eller på den offentlige legeplads, er sprøjtemidler derfor ikke et godt valg.

I stedet anbefaler vi ukrudtsbekæmpelse med varmt vand. Denne metode til ukrudtsbekæmpelse er effektiv, miljøvenlig, og er hverken skadelig for dyr eller mennesker.

Lugning i plantebed

Få miljøvenlig ukrudtsbekæmpelse hos Favrskov Havepleje

Med vores ukrudtsbekæmpelse med varmt vand får du således en effektiv og miljøvenlig ukrudtsbekæmpelse, som ikke forurener omgivelserne. Vil du gerne være med til at bidrage til den grønne omstilling og have fjernet ukrudtet på dine udearealer på en effektiv måde, som tager hensyn til miljøet, er det vores ukrudtsbekæmpelse uden kemi du skal vælge.

Bekæmpelse af ukrudt med kogende vand, ingen brug af pesticider eller kemikalier – Pris 680 inkl. moms pr. time.

Eksempel:
Bekæmpelse af ukrudt på 230 m2, fliser eller ral, pris 999,- inkl. moms.
Prisen er forudsat at vi kan komme ind med vort udstyr. Maks 35 meter fra bærende underlag.

Det anbefales at behandlingen foretages med 4-6 ugers mellemrum, i vækst sæsonen.

Er du interesseret i en miljøvenlig ukrudtsbekæmpelse, er du velkommen til at kontakte os. Vi udfører ukrudtsbekæmpelse både i private haver og på offentlige udearealer, herunder parker, legepladser, gader og pladser og andre grønne eller flisebelagte områder.

Udover ukrudtsbekæmpelse kan vores anlæg også bruges til rengøring, desinficering og algefjernelse, hvilket gør det ideelt til brug på bænke og facader.