Beskæring af træer og buske

Træer og buske er med til at pynte og give liv i haven. Mange vælger desuden at plante buske som hæk til at afskærme og skabe mere privatliv i haven. Ligesom alt andet i haven, har træer og buske det dog med at vokse. Træer kan vokse sig store og høje, så de skygger for solen på terrassen. Ligeledes kan også buske blive både høje og brede, så de fylder for meget i haven.

Er træet i haven blevet for højt, eller er busken blevet for bred, kan det derfor være nødvendigt med en beskæring. Beskæring af træer og buske kan dog være hårdt arbejde. Samtidig kan det også være farligt at beskære træer selv – særligt hvis der er tale om meget høje træer.

Vi anbefaler derfor, at du får en professionel til at klare arbejdet for dig. Hos Favrskov Havepleje har vi stor erfaring med beskæring af træer og buske. Vi udfører både sundhedsbeskæring, udtynding, formklip og topkapning. Med vores udstyr og kompetencer kan vi klare enhver form for beskæring af træer og buske, så de igen står flot og pænt.

Beskæring

Hvornår og hvorfor skal du beskære træer og buske

Der kan være flere årsager til, at man ønsker beskæring af træer eller buske. Hvis træet er blevet så højt, at det skærmer for solens stråler, eller hvis busken er blevet så bred, at den fylder og generer de personer, der går forbi huset, kan det være en god idé med en beskæring. Her kan en topkapning, udtydning eller formklipning være en mulighed. Skal busken helt væk, kan en total nedskæring af busken også være en mulighed.

Står busken ikke længere så flot, som den har gjort, og har den beskadigede eller døde grene, kan det også være en god idé med en beskæring. Her kan en sundhedsbeskæring, hvor de døde og beskadigede grene fjernes, være en mulighed. Det kan også være en mulighed med en udtydning, hvor de ældste grene fjernes, så der kan komme flere nye skud.

Beskæring af træer og buske bør som udgangspunkt ske i sommermånederne, da træerne og buskene i denne periode er i vækst og derfor i højere grad kan hele sig selv efter beskæringen. De fleste træer og buske kan desuden tåle beskæring om sommeren, hvorimod det ikke er alle planter der kan tåle beskæring om vinteren. Det gør sig blandt andet gældende for rosenbuske, stedsegrønne buske samt buske der blomstrer i forårsmånederne.

Få en professionel beskæring af træer og buske

Hos Favrskov Havepleje har vi den nødvendige viden om, hvordan de forskellige træer og buske skal beskæres, og det nødvendige udstyr til at sikre en flot og professionel beskæring. Når du får os til at klare beskæringen af dine træer og buske, slipper du således både for selv at skulle i gang med det hårde beskæringsarbejde samtidig med at du slipper for at sætte dig ind i, hvordan hver enkelt plante skal beskæres.

Når du får os til at stå for beskæringen, er du således garanteret et flot resultat. Inden vi går i gang med beskæringen tager vi desuden en snak med dig om dine ønsker og de forskellige muligheder for beskæring. På den måde kan du være sikker på, at du får det resultat du ønsker.

Når vi er færdige med beskæringen, sørger vi for hele oprydningen og tager alle afklippede grene med os, når vi går. Dermed skal du ikke tænke på noget som helst, men kan blot nyde at dine træer og buske nu står flot og skarpt.

Skal vi hjælpe med beskæringen af dine træer og buske? Vi kører ud til både private og erhverv i både Favrskov og det øvrige Østjylland. Har du opgaven, står vi derfor klar til at hjælpe. Du kan også se nogle af de mange andre haveopgaver vi tilbyder her.

Top beskæring